בעת שרבים מאיתנו יתחברו לצורך להתהפך כדי למתוח חוליות שחוקות, במקרים מסויימים יכולה להיות תועלת מרובה לילדים, בייחוד אם הם בעלי עקמת (סקוליוזיס).
הערה: לפני תחילת ההיפוך במיטת ההיפוך רצוי להתייעץ עם רופא שמבין את התועלת וחשוב תמיד שיהיה מבוגר ליד הילד/ילדה בעת ההיפוך.
היועץ הרפואי שלנו מציע להתחיל להשתמש במיטת ההיפוך, סמוך לגילוי העקמת. שימוש במיטת ההיפוך כדי לעצור את ההתקדמות או להחזיר את העקמת למצב טוב יותר, יעיל בכל גיל! אך יש יתרון כאשר העצמות עדיין מעט רכות (גילאי 12-15) ולפני שהן מתקשות. לעיתים מיטת ההיפוך אינה מתאימה לילדים צעירים עקב משקל או גובה נמוכים ולכן ההמלצה שמבוגר יהיה נוכח בעת השימוש במיטת ההיפוך ויעזור בעת הצורך לשפר ביצועים.
יש הרבה סיבות לעקמת. גורמים מסויימים יכולים להיות בעייתיים בעת ההיפוך (דלקת בעצם, סרטן, שבר דחיסה). רוב תופעות העקמת בילדים נובעות ממבנה חריג או הפרעות הסתיידות (calcification disorders), בשתי התופעות יש יעילות בשימוש במכשיר.
למרבה השמחה ילדים מוכנים ורוצים יותר להשתמש בשיטת ההיפוך מאשר מבוגרים. הם רגילים יותר להתהפך באופנים שונים בשיעורי התעמלות או בפעילות ספורטיבית אחרת, לכן הם רואים בשיטת ההיפוך פעילות כיפית. גופם הגמיש והריגוש שבהרפתקנות עוזרת להם לאמץ יותר בקלות את התחושה של להיות הפוך.
אם הרופא ייתן את האישור (רצוי שיבין, ילמד ויראה בעצמו את המכשיר), כדאי להתחיל להתהפך בזוויות מתונות כדי שיחושו ויבינו את תנועת המכשיר. התאימו ככל האפשר ולפי הצורך את המוט המרכזי המשמש לנעילת הקרסוליים וכמשקולת מאזנת כדי שהמכשיר יהיה מותאם הן לגובה והן למשקל. חשוב לנעול נעלי ספורט בעת השימוש במיטת ההיפוך כדי לא לגרום ללחץ מיותר על הקרסוליים. ניסיון קצר של כ-2 דקות יעזור "להתאקלם" ולהבין את המכניקה והטכניקה להפעלה ושימוש יעיל ונכון ועל ידי צבירת הניסיון אפשר להאריך את משך הזמן על המכשיר ולהתחיל בביצוע מתיחות. חשוב לקבל מהם פידבק ולעזור במידת הצורך אם במהלך הניסיון ישנה תחושה לא נוחה. שימוש יומי בן מספר דקות 5-10, במכשיר יביא לשיפור במצב העקמת.
תמונה: http://www.flickr.com/photos/andreweick/175305976/